תיקון 4 בתמ"א 35 – מסלול מהיר לתחבורה ציבורית משופרת
יצירת "סף כניסה" לתחבורה ציבורית איכותית
זה אחד החסמים המרכזיים לפריסת תחבורה ציבורית יעילה וזמינה בערים הוא הצפיפות הנמוכה
כאשר האוכלוסייה מפוזרת על שטח נרחב, קשה מאוד להפעיל קווי תחבורה ציבורית ברמת שירות וכדאיות גבוהה. תיקון 4 לתמ"א 35 מתמודד עם בעיה זו באמצעות עקרון "הצפיפות המרחבית" – יצירת רמת צפיפות אוכלוסין גבוהה במרחב נתון, גם אם הצפיפות בתוך מגרשי המגורים נשמרת נמוכה יחסית. רמות הצפיפות הגבוהות שמציב התיקון מהוות בפועל "סף כניסה" הכרחי להפעלתה של תחבורה ציבורית זמינה, נגישה וברמת שירות גבוהה.
צמצום הצורך ברכב פרטי ועידוד תנועה רגלית ורכיבה על אופניים
ברגע שתושבי העיר נהנים מתחבורה ציבורית נוחה, תכופה ונגישה בזכות הצפיפות הגבוהה, הצורך ברכב פרטי צפוי לרדת באופן משמעותי. מרבית היעדים בתוך העיר יהיו בהישג גלגלים או כפות רגליים, מסוף תחבורה ציבורית קרוב או נסיעה קצרה בתחבורה ציבורית יעילה. העיר צפויה להתנקות ממכוניות עומסות ומזהמות, הרחובות יהפכו בטוחים ונוחים יותר להליכה ולרכיבה על אופניים. כך לצד החיסכון בעלויות תחבורה ישירות, יופחת גם הנזק הכלכלי והסביבתי הנגרם מפקקים וזיהום אוויר.
שילוב גמיש של התחבורה הציבורית במרקם העירוני
האפשרות להגדיר רמות צפיפות שונות במתחמים עירוניים שונים, מאפשרת גמישות תכנונית רבה יותר בשילוב התחבורה הציבורית, בוודאי שברובדי הגאוגרפיים של פריפריה, שכונות חדשות ופרוורים יידרשו רמות צפיפות גבוהות המצדיקות השקעה בתחבורה ציבורית. אך גם במרכזי הערים ובשכונות הוותיקות יוכל התיקון לתרום ליצירת תנאים לתחבורה ציבורית יעילה יותר, על ידי הגדרת רמות צפיפות ספציפיות להתערבויות חדשות, שיחוללו "קפיצת מדרגה" בביקושים לתח"צ.